De KATERN schrijfmethode kan makkelijk en succesvol ingezet worden in het secundair en hoger onderwijs. Voor een richtprijs vanaf 3 euro per cursist kan je een jaar lang genieten van onze 3 pijlers: het kopieerbare lesmateriaal, het feedbacksysteem (met de foutcodes, mogelijk aangevuld met de verbeterhulp-stick) en de digitale remediëringsoefeningen.

De KATERN schrijfcursus traint de essentiële technieken. Geen saai overzichtswerk, maar 125 pagina's kant-en-klaar materiaal waarmee je als lesgever krachtig aan de slag kan. Bij aankoop van de methode krijg je een jaarlicentie om het materiaal te kopiëren. Zo zit je niet vast aan een duur invulboek, bespaar je op uitgevers- en distributiekosten en kan je zelf selecteren en combineren met eigen cursusmateriaal.

De opbouw is helder en volgt de logica van het schrijfproces: van het verzamelen van inhoud, over het structureren van ingrediënten, naar het formuleren van zinnen, het kiezen van het juiste woord, een correcte spelling tot een aantrekkelijke en hedendaagse lay-out. Daarbij kan je het materiaal zelf selecteren volgens een logische leerlijn die we graag samen met jou helpen opstellen.

Snel en efficiënt feedback geven, doe je met de KATERN foutcodes. Met de foutcodes en de verbeterhulp bespaar je niet alleen verbetertijd, je verhoogt tegelijk de kwaliteit van je terugkoppeling. Met dit logische systeem geef je met een minimum aan schrijfwerk maximale feedback. De computer markeert samen met jou de voor de hand liggende fouten en nadien zet je zelf met vier letters de leerling of cursist aan het werk: de code opzoeken, de theorie en voorbeelden bekijken en onmiddellijk aan de slag gaan met remediëringsoefeningen. 

Met de digitale KATERN remediëringsoefeningen zet je de laatste belangrijke stap. Na de eerste symptoombestrijding, schakel je over op de langdurige genezing. De foutcodes zijn automatisch verbonden met een indrukwekkende batterij digitale oefeningen voor remediëring. De oefeningen kan je overigens makkelijk integreren in leerplatformen zoals Smartschool of Moodle zodat je snel een overzicht krijgt van de vorderingen van de deelnemers.

Elk van de oefeningen uit de uitgebreide batterij oefeningen draagt dezelfde naam als de foutcodes. Zo wordt de fout markeren automatisch gelinkt aan het probleem remediëren. We geven je alvast toegang tot 10 voorbeeldoefeningen uit de ruime reeks.

Elke oefening bevat aan de linkerzijde de cursuspagina met de theorie en rechts de toepassing. De bedoeling is dat cursisten op het eind van de rit altijd de juiste antwoorden vinden. Daarom zijn er vaak ook hints. Zo wordt de computer je privé-leraar die je na elk antwoord onmiddellijk geeft op je gedachtegang. Het proces staat centraal: wie de oefeningen maakt, leert met vallen en opstaan bij, zodat fouten gaandeweg vermeden worden.

Doordat de oefeningen in SCORM-formaat werden aangemaakt, zijn ze makkelijk te integreren in de bekende leerplatformen. Zo kan je als lesgever met een klik op de knop onmiddellijk een overzicht opvragen van de vooruitgang van de verschillende cursisten. 

Klik op deze link om enkele oefeningen te bekijken.