Afbeelding1.png

Het blinde geloof in het eigen gelijk is een toenemende bedreiging. Wanneer de gezonde discussie overschaduwd wordt door extreem geschreeuw, richt de hoop zich op het genuanceerde debat. Daarom is het belangrijk dat jongeren leren argumenteren: door feit van mening te onderscheiden, en door tegenargumenten, drogredenen en retorische technieken te leren beoordelen. Deze cursus biedt heel wat oefenkansen om op een integere manier de nodige overtuigingstechnieken toe te passen, zowel in alledaagse huis-tuin-en-keuken-discussies, als bij fundamentelere debatten in onze maatschappij.

Afbeelding2.png

In de cursus Overtuig! leren leerlingen in de eerste plaats meningen, feiten en argumenten onderscheiden, benoemen en structureren. Daarnaast maken ze ook kennis met drogredenen en allerlei eeuwenoude en piepjonge retorische technieken. De vele inzichten worden voortdurend toegepast in leuke en leerrijke oefeningen, debatten en betogen rond actuele, maatschappelijke thema's, afgestemd op de leefwereld van jongeren.​ Het fotokopieerbare materiaal is inzetbaar in 4, 5 en 6. De kostprijs voor een licentie om het materiaal te kopiëren is 1,95 euro per leerling per schooljaar, inclusief de kopieerbare debatspelen.

IMG_20180816_235921744.jpg

KATERN Twistziek! en Schoolstrijd! zijn twee boeiende debatspelen om leerlingen te leren argumenteren. Spelers gaan voor elk spel in groepjes van 3 of 4 gedurende een lesuur op een speelse, maar uitdagende manier met elkaar in debat over maatschappelijke hangijzers en onderwijsthema's. De deelnemers kiezen een van de stellingen, moeten zelf argumenten verzamelen en zich aan de hand van de tipkaarten inlezen om dan hun mening te verkopen. De doorschuivende jury velt het eindoordeel. De spelen zijn geschikt voor 4, 5 en 6. Je krijgt de fotokopieerbare spelen bij de basislicentie, maar je kan ook een voorgedrukt, uitscheurbaar pakket bestellen dat bestaat uit 600 voorgeperforeerde kaarten voor groepen tot 24 leerlingen (63 euro).

prijzen vallen onder de Bijzondere Vrijstellingsregeling BTW kleine ondernemingen

€ 1,75 

€ 63 

Bekijk de volledige  cursus. Om de pagina's volledig te zien, gebruik je de pijl >> rechts voor  presentatiemodus.

  • Facebook - Black Circle

((c) KATERN

btw-nr:BE0643.557.881