Elk van de KATERN remediëringsoefeningen uit de uitgebreide batterij oefeningen draagt dezelfde naam als de foutcodes. Zo wordt de fout markeren automatisch gelinkt aan het probleem remediëren. We geven je alvast toegang tot 10 voorbeeldoefeningen uit de ruime reeks.

Elke oefening bevat aan de linkerzijde de cursuspagina met de theorie en rechts de toepassing. De bedoeling is dat cursisten op het eind van de rit altijd de juiste antwoorden vinden. Daarom zijn er vaak ook hints. De score is hierbij niet belangrijk, meer nog: je mag cursisten (en jezelf ook) aanmoedigen om na elk antwoord al op de controleer-knop te drukken. Zo wordt de computer je privé-leraar die je na elk antwoord onmiddellijk feedback geeft op je gedachtegang. Het proces staat centraal: wie de oefeningen maakt, leert met vallen en opstaan bij, zodat fouten gaandeweg vermeden worden.

Doordat de oefeningen werden aangemaakt met Hot Potatoes zijn ze makkelijk te integreren in de bekende leerplatformen. Zo kan je als lesgever met een klik op de knop onmiddellijk een overzicht opvragen van de vooruitgang van de verschillende cursisten. 

Klik op deze link om enkele oefeningen te bekijken.